Modern Extension Reshaping a Confusing Home Layout in Winchester, UK

sl-f / Getty Images

family hanging photo logo

Get home decor deals instantly!

Get connected to the home improvement coupons and promo codes you’ve been waiting for.

Located in the outskirts of Winchester, United Kingdom, Kilham House was once a common looking building with a confusing layout. AR Design Studio came up with the idea for a modern extension that gives the crib (now entitled “The Runners House“) a distinctive look and feel: “A grand, double-height entrance guides you into the building, immediately bringing you into the heart of the home which has now been become the main living space for the family. A large expanse of sliding glazing gives views into the garden, allowing the three children to run wild whilst the parents can relax in the central space and still keep a watchful eye”.

The central timber form connects the two wings of the project, while ensuring an interesting access path towards the garden. A large concrete plinth that steps down to the courtyard creates a place to relax and dine outdoors. The interiors are minimalist, yet welcoming, exuding a powerful connection to the outdoors. A central staircase with eye-catching steel wires around it separates the space between the kitchen, dining and living areas. Foscarini’s Gregg pendant lights add up to the to overall feeling of space.